Left Bottom vmi

Archyvas

Heydekrug kepykla_Agne_ir_Egidijus_PasiliaiGegužės pradžioje Šilutės uoste, jau antrą sezoną atsidarė šilutiškių pamėgta vieta - „Heydekrug terasa“. „Burgerių“ (suvožtinių) madą į Šilutę atnešę verslininkai Agnė ir Egidijus Pašiliai šiemet žada naujų skonių ir lietuviškų patiekalų bei desertų mėgėjams. Tačiau, kaip ir pernai, šiemet meniu nebus itin platus, nes pora vadovaujasi požiūriu, kad geriau mažiau, bet sveikiau, kokybiškiau ir skaniau.

„Smagu, kad jau ateina daug klientų, pamėgusių šią vietą. Tikimės jų nenuvilti ir šiemet - vis klausiame ar taip pat skanu kaip ir praeitais metais“, - „Šilutės naujienoms“ pasakojo A.Pašilienė.

Nuostata naudoti tik kokybiškus produktus - sviestą, grietinę, varškę - kepiniuose verslininkai vadovaujasi ir gamindami desertus „Heydekrug kepykloje“.

Įgyvendino svajonę

Agnė jau dešimt metų gyvena Šilutėje. Per tiek laiko ji spėjo pamilti mūsų kraštą, nors neslepia, kad anksčiau jautė didelį ilgesį sostinei, kur gyvenimas sukasi visai kitokiu ritmu. Vėliau moteris suprato, kad sau mielą aplinką ir veiklą galima kurti ten, kur gyveni, tik reikia mažiau dejuoti, o daryti kažką įdomesnio, įvairesnio.Heydekrug terasa

Atidaryti kavinę buvo Agnės svajonė. Moteris pasakoja, kad kai tik Klaipėdos regione ar Vilniuje atsidarydavo naujas restoranas, ji būtinai ten apsilankydavo: paragaudavo patiekalų, įvertindavo aplinką. Laisvalaikiu ji nuolat lanko įvairius maisto gaminimo mokymus, seminarus, susipažįsta su pripažintais virtuvės šefais. Tai jos pomėgis ir aistra, kuris giminėje perduodamas iš kartos į kartą.

„Mano proseneliai turėjo restoraną, tad mūsų šeimoje juntama didelė meilė gaminti maistą, džiaugtis gardžiu ir kokybišku maistu, pažinti naujus skonius ir įvairių šalių virtuves. Mano mama per šventes gamina patiekalus kuriuos paveldėjo iš savo mamos. Pvz.: per Velykas kepame didelį, apie septynis kilogramus sveriantį veršienos kumpį, kuris visuomet puikiai pavyksta. Ir jį ragaujame tik per Velykas, jokiomis kitomis progomis mama neleidžia jo kepti“, - pasakoja verslininkė.

Agnė prisimena, kad nuo mažų dienų, kai su mama atostogaudavo pajūryje, lankantis restoranuose jai būdavo įdomu, kas yra lėkštėse, kaip jos paserviruotos.

Tad prieš metus ji ryžosi įgyvendinti savo ilgus metus brandintą svajonę. Nesunku buvo atrasti ir vietą kavinei. Anot verslininkės, uostas - viena gražiausių Šilutės vietų ir dažnai čia atvažiavusi ji pati pagalvodavo, kodėl niekas negali atidaryti kavinės, tokios, kur neįpareigotų aprangos kodas, o tiesiog būtų gera pabūti, pasimėgauti nuostabiu gamtos vaizdu.

Uosto administracijai irgi atrodė, kad šioje vietoje reikia kavinės, todėl jie palankiai priėmė Agnės ir Egidijaus verslo idėją.

Moteris neslepia, kad kadaise ją sužavėjo ir vokiškasis Šilutės pavadinimas - Heydekrug. Todėl, kai reikėjo išrinkti pavadinimą savo naujoms veikloms, ji jau žinojo, kaip tai vadinsis - „Heydekrug terasa“ ir „Heydekrug kepykla“.

Žada keletą naujovių

Heydekrug tortas_su_gyvomis_gelemisAgnė ir Egidijus vadovaujasi nuostata, kad geriau mažiau, bet kokybiškiau, todėl kavinės valgiaraštyje nėra kelių lapų, kaip daugelyje kitų vietų. Pernai jie labiau orientavosi į grilio patiekalus, o šiemet turi minčių pataikauti ir lietuviško skonio mėgėjams - juk į Šilutę atostogoms grįžtantys emigrantai būna išsiilgę patiekalų iš bulvių ar kito sotesnio maisto. Taigi šiemet terasoje atsiras ir vienas kitas patiekalas iš lietuviškos virtuvės.

„Manau, kad į Šilutę mes atvežėme „burgerių“ madą“, - teigia Agnė. Gaminti šiuos patiekalus jos virtuvės komandą  apmokė šefas iš Klaipėdos.

Praeitais metais „Heydekrug terasoje“ buvo galima paragauti „burgerių“ tik su jautiena ir vištiena, o šiemet meniu atsiras dar dvi suvožtinių rūšys.

Agnė džiaugiasi, kad jų virtuvės patiekalus pamėgo ne tik šilutiškiai, bet ir turistai, kurių nemažai apsilankė vasaros antroje pusėje. „Norime, kad čia būtų šilutiškių pamėgta vieta ir stengiamės viską Heydekrug terasa_patiekalasdaryti kuo geriau“, - sako verslininkų pora.

Jie mielai prisijungia ir prie įvairių iniciatyvų. Savaitgalį terasoje koncertavo jaunimo grupė „Prieskonis“, veikė kitos pramogos.

Naudoja tik natūralius produktus

Prieš Kūčias šalia Šilutės halės Agnė ir Egidijus atidarė kepyklą, kurioje gaminami itin kokybiški desertai, bandelės, sausainiai. Pasak Agnės, ir šis verslas gimė iš to, ko jai pačiai trūko. „Mėgdavome arba patys kepti arba pirkti kokybiškus desertus, kurių, deja, Šilutėje nerasdavome. Norėjosi tai, ką gaminame namuose, nusipirkti parduotuvėje“, - sako ji.

„Heydekrug“ kepyklos asortimentas taipogi labai siauras, tačiau jame galima rasti ir senų, ir naujų skonių gaminių. Ištikimi klientai jau žino, kad čia galima nusipirkti „Napoleono“ ar sodraus šokolado su vyšniomis skonio „Heydekrug“ tortų. A.Pašilienė orientuojasi į sezoniškumą, todėl šiuo metu kepykloje galima nusipirkti rabarbarų torto, vasaros metu atsiras kepinių su uogomis, o pageidaujantiems - net ir puoštų gyvomis gėlėmis.
Agnė didžiuojasi, kad kepiniuose visiškai nenaudoja margarino, o deda tik sviestą. Anot jos, tą pastebi ir klientai. Kuo natūralesni yra ir kiti produktai - varškė, grietinė. Tiesa, būtent dėl šios priežasties pas juos šiek tiek aukštesnės kainos negu kitur.

„Jei vietoj grietinės naudotume augalinių riebalų mišinį, o vietoje sviesto - margariną, tai kainos būtų perpus mažesnės. Tačiau tai daryti mums būtų amoralu. Jau geriau valgyti mažiau, kokybiškiau, pasimėgauti, nepersivalgyti, tada ir piniginė, ir sveikata nenukentės“, - savo nuostatas dėsto ji.

Verslininkai taip pat siekia, kad ir pas juos dirbantys žmonės jaustųsi komfortiškai, nes gaminiai pagaminti su meile ir gera nuotaika yra kur kas skanesni. Aišku, reikalavimus jie kelia aukštus ir pastebi klaidas, tačiau su darbuotojais bendrą kalbą stengiasi surasti draugiškai kalbėdamiesi.

„Mūsų darbuotojai - patys geriausi, mes labai jais džiaugiamės ir didžiuojamės. Mes visi dažnai save vadiname šeima“, - gerų žodžių savo kolektyvui negaili verslininkai. 

Savaitės klausimas



Kur šiemet atostogausite?

Ukmergės naujienos