Untitled-1 copyNepaisant to, ar jūs esate pratę rinktis liesas vištienos krūtinėles, gaminti ypatingai aštriais skoniais pasižyminčias kulšeles, ar tiesiog dievinate traškius vištienos sparnelius – nėra abejonės, kad tinkami ir skanūs receptai bei praktiniai patarimai padės iš naujo įsimylėti vištieną. Egzistuoja tiek daug dar neišbandytų būdų, kaip galima paruošti vištieną - o tokių patiekalų likučiai kartais būna netgi dar gardesni!

Taigi, prieš keliaujant į virtuvę ruošti savo numatyto patiekalo iš vištienos, jums praverstų keli profesionalūs patarimai.

1. Gardžiausios vištienos krūtinėlės kepimui reikia PASITIKĖJIMO

Jei norite pagaminti gardžią vištienos krūtinėlę, turėtumėte pasitikėti savimi. Minkšta, sultinga ir gerai iškepta vištiena reikalauja atsidavimo ir tikėjimo savo jėgomis. Nors jums visuomet turėtų gelbėti receptai, nepamirškite kliautis ir savo vidine nuojauta bei nesibaiminti eksperimentuoti.

2. Keptas viščiukas gali tikti ne tik savaitgaliams, bet ir kasdienei vakarienei

Keptą viščiuką jūs galite rinktis ne tik savaitgaliams, kai turite daugiau laisvo laiko ir galite dalį dienos skirti sukimuisi savo virtuvėje. Nedidelį viščiuką iškepti prireikia apytiksliai vos vienos valandos, todėl tai gali puikiai tikti ir kasdienei vakarienei.

3. Vištos šlauneles pirkti yra išmintingiau nei krūtinėlę

Dauguma žmonių yra linkę rinktis vištos krūtinėlę, tačiau gardžiai subtiliais prieskoniais paskanintos vištos šlaunelės gali būti gerokai pigesnis ir išmintingesnis sprendimas. Tik nesivadovaukite gajais mitais. Šlaunelių mėsa turi didesnį riebalų kiekį, tačiau būtent tai jas paverčia tokiomis gardžiomis ir sultingomis. Jos yra daug pigesnės ir jų beveik neįmanoma „sugadinti“ – skirtingai nei vištienos krūtinėlę, kuri perkepus gali tapti pernelyg kieta ir pavirsti „gumine“.

4. Vištienos receptas su pienu gali pavirsti į nuostabų patiekalą

Untitled-2 copyTobulumas slypi paprastume. Nustebtumėte sužinoję, kaip toks paprastas ingredientas kaip pienas gali vištienos patiekalą paversti tiesiog nepriekaištingu ir tobulu. Nuostabus pieno, citrinų ir cinamono derinys tobulai dera tarpusavyje, padedant pagaminti gardžią vištieną, kuri priverčia aiktelėti iš nuostabos.

5. Temperatūra yra vienintelis rodiklis, kuris gali nusakyti, kada vištiena yra paruošta

Mums visuomet yra sakoma, kad vištiena yra tinkamai paruošta, kai pradeda bėgti sultys, mėsa nebėra rožinė ir orkaitėje vidinė temperatūra yra 165 laipsniai. Tačiau pagrindinis dėmesys turėtų būti skiriamas temperatūrai – tai yra pats saugiausias rodiklis, kuris gali nusakyti, kada vištiena yra tinkamai paruošta.

6. Kepimo popierius yra slaptasis puikiai iškeptos vištos „ingredientas“

Vištienos krūtinėlė yra tokia liesa, kad ją gaminti gali būti pakankamai sudėtinga – neišsausinant jos ir nepaverčiant beskone. Tačiau vos vienas kepimo popieriaus lakštas, uždėtas ant vištienos krūtinėlės, kurią dedate į orkaitę, vaidina labai svarbų vaidmenį ir tampa lyg trūkstama viščiuko oda, apsauganti jį ir užtikrinanti, kad jis neišsausėtų.

7. Prieš užšaldydami paruoštą vištieną, ją supjaustykite

Jau seniai praėjo laikai, kai nesuvartoto maisto likučius tekdavo suvalgyti kaip įmanoma greičiau. Dabar vietoje to, prieš užšaldydami paruoštos ir nesuvalgytos vištienos likučius, juos tiesiog supjaustykite. Tai padės daug lengviau ir greičiau juos atšildyti ir įdėti į savo gaminamas vištienos salotas.

8. Ar „pamatuojate“ savo gaminamą viščiuką?

Vištienos krūtinėlės visuomet yra storesnės vienoje dalyje, o tai reiškia, kad storesnė krūtinėlės dalis ilgiau keps. Perpjaudami ją pusiau, jūs sutrumpinsite kepimo laiką ir vištienos krūtinėlę iškepsite daug lengviau.

9. Jums nebūtina turėti konvekcinę krosnelę, kad iškeptumėte viščiuką

Neturite konvekcinės krosnelės? Tai ne problema! Kiekvieno iš mūsų virtuvėje yra daugybė buitinės technikos prietaisų, kurie gali pagelbėti pagaminant labai gardų keptą viščiuką – ir vienas iš jų yra jūsų orkaitė.

  • Naujausi
  • Populiarūs
  • Komentarai

Ukmergės naujienos

kamieniniubank.lt