Uzkandziu rinkinys_2Duonos rinkoje pastebimos sėklomis, grūdais ir kitais įdarais praturtintos duonos pardavimų augimo tendencijos. Klientai ieško didesnės maistinės vertės ir mažesnių porcijų duonos dėl mažėjančių namų ūkių. Mitybos įpročių pokyčiai diktuoja sąlygas gamintojams, kurie rinkai pasiūlo vis naujų netradicinių ir modernių duonos formatų. Š.m. sausio mėnesį prekybos tinklus pasiekė „RICH“ duona - patiekalas, pritaikytas naujam, moderniam gyvenimo stiliui.

RICH duona – kaip patiekalas

Turtingos sudėties „RICH“ duonos – tai duonos, sukurtos naujam, moderniam gyvenimui – tokiam, kai duona nėra tik patiekalo dalis pateikiama prie ko nors, tokiam, kai pati duona – patiekalas ar užkandis. Netaisyklingo kvadrato duonos forma sukuriama rankomis, kepama akmens krosnyje, o pro atviras duonos paviršiaus vietas matyti turtingas įdaras, vartotojui leidžiantis paragauti akimis. Nedidelė duonos porcija (300 g.) idealiai tinka skubančiam, kuomet sparčiai populiarėja užkandžių kultūra ir mažesnės produktų porcijos. „RICH“ duona - su ruginiu raugu, sustiprinančiu gaminio skonį ir aromatą – puikiai tiks kaip užkandis prie gėrimų arba duonos patiekalas.

Naujų produktų kūrimą diktuoja besikeičiantys vartotojų įpročiai

„Įprastai duona tiekiama prie sriubų, salotų, naudojama kaip užkandžių, sumuštinių pagrindas. Besikeičiantys valgymo įpročiai – užkandžiavimas, mobilumas ir sveikatai palankesnių produktų poreikis – daro įtaką duonos rinkos pokyčiams“, - teigia Ramunė Puzinienė, UAB „Mantinga“ naujų produktų vystymo vadovė. „Atsižvelgdami į tai, klientams pristatome 2 naujienas – „RICH“ duoną su kumpiu ir čederio sūriu bei „RICH“ duoną su ožkos sūriu, špinatais ir spanguolėmis. Tai – duonos su gurmaniškais įdarais, kurioms nereikia jokių papildomų pagardų, kas skubančiam mūsų klientui yra vienas iš svarbesnių pasirinkimo faktorių“, - pasakojo Ramunė Puzinienė.

Paruošimui – vos kelios minutės

Užkandis arba užkandžių rinkinio dalis: duoną supjaustykite nedideliais gabaliukais, ant padėklo sudėkite duoną, kelių rūšių sūrių, alyvuogių, spanguolių, įvairių skonių užtepų ir skirtingų uogienių bei kitų pagardų – gurmaniškas rinkinys draugų kompanijoms.

Duonos patiekalas: keliose vietose įpjaukite ir pagardinkite savo norimais ingredientais (dar daugiau sūrio, uogų ir daržovių), apibarstykite tarkuotu siūriu, pagardinkite prieskoniais, įšaukite į orkaitę kelioms minutėms: dar turtingesnis patiekalas ant jūsų stalo – laužti ir valgyti pirštais.

Brusketa: supjaustykite duoną centimetro storio riekėmis, paskrudinkite jas iš abiejų pusių. Dar šiltas duonos riekes įtrinkite česnaku. Į dubenį sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus ir sukapokite česnako skiltelę, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, suberkite smulkintus bazilikus, pagardinkite pipirais ir druska, atsargiai išmaišykite. Gautą mišinį sudėkite ant duonos riekelių, papuoškite bazilikų lapeliais.