Organizatorių nuotr.Šiuolaikinėje etnologijoje kulinarinis paveldas neatsiejamas nuo socialinės ir kultūrinės aplinkos. Švėkšnos sanatorinės mokyklos auklėtoja Loreta Stirbienė vedė mokyklos mokiniams renginį apie Švėkšnos krašto kulinarinį paveldą.

Auklėtoja kalbino miestelio gyventojas D.Ūselienę, Z.Lomsargienę. Jos papasakojo, kokie patiekalai buvo gaminami per vestuves, krikštynas, kaip kepdavo duoną. Filmuotoje medžiagoje miestelio gyventoja E.Gaisrienė pademonstravo, kaip išsukti kastinį, auklėtoja L. Stirbienė rodė, kaip gaminti kanapių spirginę, išsikepti blynus "širdeles". Švėkšnos sanatorinės mokyklos mokinės gamino pupelinę. Renginio metu mokiniai turėjo puikią galimybę vakarienės metu paragauti žemaitiško kastinio.

Daugiau šio autoriaus straipsnių...

Ukmergės naujienos

kamieniniubank.lt