Įvairenybės

 

bulvesAr žinojote, kad kasmet pirmąjį vasario sekmadienį švenčiama Pasaulinė cepelinų diena? Šiemet tokią dieną minėsime jau ketvirtus metus iš eilės, o tai reiškia, kad ant stalų pats metas patiekti cepelinus. Tradicinių cepelinų receptas su mėsa, varške ar grybais, ko gero, ragautas ir įprastas kiekvienam, tad apetitą keliančios šventės proga į lietuvišką patiekalą siūlome pažvelgti originaliai – neįprastais cepelinų receptais dalijasi patyręs virtuvės guru, „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.

 

5a741627e503bAr išdrįstumėte atvykti vieni į svetimą šalį? Kokius jausmus išgyventumėte, jei tektų atsidurti tarp keturiasdešimt svetimšalių iš daugiau nei dvylikos pasaulio šalių? Puikiai šį jausmą pažįsta lietuvių kalbos ir kultūros žiemos kursų dalyviai.

 

kate radiatoriusŽiemiški orai reiškia ir didesnes sąskaitas už būsto šildymą, todėl žmonės nuolat ieško įvairių būdų sutaupyti. Radikaliausiems sprendimams ekspertai priskiria šildymo išjungimą ar sąmoningą per žemos temperatūros palaikymą ir rekomenduoja jokiu būdu to nedaryti žiemą: nei vos kelioms dienos, nei juo labiau savaitei ar ilgiau.

„Sausį kaip tik sulaukėme tikros žiemos – prisnigo, paspaudė rimtesnis šaltukas, todėl būstai bei patalpos buvo šildomi intensyviau. Kartu žiema yra ir laikas, kuomet vykstama slidinėti arba į šiltus kraštus, todėl gali kilti pagunda pataupyti užsukus, arba iki minimumo sumažinus šilumą. Esą jei manęs nėra namie, tai ir būsto šildyti nėra reikalo. Tačiau taip daryti nepatartina dėl kelių svarbių priežasčių“, – teigia mineralinės vatos gamintojo „ROCKWOOL“ techninis vadovas dr. Andrius Buska.

 

IMG 0012Atšalus orams, turintys galimybę skuba kurti židinius ar krosneles, tačiau dažnai susiduria su pelenų problema. Konteineryje prišąlančios atliekos – dar vienas nuosavų namų gyventojų galvos skausmas. Atliekų tvarkymo bendrovė „Ecoservice projektai“ dalinasi keliomis gudrybėmis, kurias verta žinoti apie atliekų tvarkymą šaltuoju sezonu.

 

Ricotta blyneliaiŠiandien blynai yra žinomi visame pasaulyje. Ne paslaptis, jog populiarumo viršūnėje puikuojasi storieji amerikietiški blynai, o taip pat ne mažiau pamėgti ir prancūzų, šilko plonumo blyneliai. Blynų rūšių yra daugybė: lankstyti, purūs, saldaus arba pikantiško skonio, stori arba ploni, kurių skonis priklauso nuo įdaro arba tešlos recepto.

Ar esate girdėję, kuo ypatingi Tailande kepami blynai? O gal norėtumėte paragauti žaliųjų blynų? Artėjant Užgavėnėms bus puiki galimybė paįvairinti blynų repertuarą, tad pradėkime kelionę aplink blynų pasaulį!

 

sun-1215087 960_720Ką žada jums žvaigždės šią savaitę? Pateikiame astrologinę prognozę visiems Zodiako ženklams.

mano meileJau tapo tradicija, kad artėjant vasario 14-ajai - visų įsimylėjėlių dienai, „Šilutės naujienos“ skelbia fotografijų konkursą „Mano meilė“. Taigi laukiame visų jūsų meilės objektų nuotraukų!

 

Maxima produktaiVertindami lietuvių mitybos įpročius, „Maximos“ specialistai fiksuoja vis ryškesnes tendencijas: auga sveikesnių bei papildomomis medžiagomis praturtintų produktų poreikis, pirkėjai ieško įdomesnių, ypač etninėse virtuvėse sutinkamų produktų. Daugiau apie tai, ką ant stalo dėsime 2018-aisiais, pasakoja Aidas Poleninas, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertas.

 

zuvu asortiValstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai, vykdydami importuojamų ir rinkoje esančių maisto produktų valstybinę kontrolę, praėjusiais metais uždraudė tiekti rinkai daugiau kaip 1 900 t produktų dėl jų neatitikimo saugos ir kokybės reikalavimams (2016 m. – 1 675 t, 2015 m. – 1 735 t).

  • Naujausi
  • Populiarūs
  • Komentarai

Ukmergės naujienos