Gyvenimas ir stilius

 

Lietuvikos darovsPer du pirmuosius šių metų mėnesius, lyginant su pernai, ne tik augo lietuviškų daržovių paklausa, bet ir atsirado per pus daugiau pirkėjų, kurie rinkosi vietines daržoves. Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ skaičiuoja, kad per sausį ir vasarį šalyje užaugintų daržovių nupirkta apie 10 proc. daugiau nei pernai, o jas perkančiųjų padaugėjo net 55 proc.

tortasPrieš beveik tris dešimtmečius Lietuvos Respublikos Aukščiausiajai Tarybai pasirašius Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo aktą, buvo atverstas naujas puslapis modernios ir šiuolaikiškos valstybės istorijoje. Tai buvo tarsi naujas valstybės gimimas. Simboliška – 1990-aisiais šią dieną taip pat gimė daugiau kaip šimtas šiuo metu Lietuvoje gyvenančių asmenų, kurie save gali tapatinti su šiandienine Lietuva, įvertinti nueitą kelią ir padarytą pažangą.

 

Vienuoles sveksnoje_2Kovo 1-osios vakarą į jaukią Švėkšnos biblioteką susirinko gausus būrys švėkšniškių, norinčių susitikti ir paklausyti neįprastų viešnių – Švenčiausios Nekaltosios Mergelės Marijos tarnaičių. Į susitikimą atvyko kraštietė, vyresnioji sesuo Jolita, sesuo Morta iš Panevėžio ir sesuo Aušra iš Vilniaus. Seserų vienuoliniai namai yra įsikūrę Vilniuje, Druskininkuose, Palendriuose, Kaune, Panevėžyje, Šilalėje.

 

gallery-3-500x500Daugumai vaikų darželis yra jų švietimo pagrindas. Tai vieta, kur jie žaidžia ir kartu mokosi. Darželio lankymas – svarbus žingsnis mažo žmogaus gyvenime, neretai lemiantis jo tolesnę nuomonę apie švietimo įstaigas. Tai reiškia, jog jeigu vaiko patirtis darželyje bus neigiama (auklėtojos šiurkščiai elgsis, vaikui nebus skirta pakankamai dėmesio ir pan.), tuomet labai tikėtina, kad jis nenoriai eis ir į mokyklą. Ankstyvosios patirtys labai giliai išlieka vaiko atmintyje.

 

Lietuviki trumpavaisiai_agurkaiJau tampa įprasta, kad su pavasariu į Lietuvos parduotuvių lentynas atkeliauja ir pirmieji lietuviški trumpavaisiai agurkai. Pasak prekybininkų, trumpavaisiai agurkai traukia šviežių daržovių išsiilgusius pirkėjus – pirmosios šviežio derliaus daržovės neabejotinai visada yra laukiamiausia sezono naujiena. Tai jau antras iš eilės sezonas, kai lietuviai ankstyvą pavasarį gali džiaugtis lietuviškais trumpavaisiais agurkais, o salotomis bei ilgavaisiais agurkais – ištisus metus.

 

BlynaiTradicinis Užgavėnių patiekalas – blynai, kurie nebūtinai turi būti saldūs ar tokie, kuriuos mes esame pripratę valgyti kasdien. Per šias Užgavėnes palepinkite savo artimuosius ne tik blynais su šilauogėmis, bet ir blynais be glitimo, su morkomis ar net ožkos sūriu. Šiais įdomiais blynų receptais dalinasi „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.

90 metis„Ramus būdas, sunkus darbas, grynas oras, žalingų įpročių neturėjimas“, - tai vainutiškio Jono Puidoko ilgaamžiškumo paslaptis. Vasario 26-ąją 90 metų jubiliejų atšventęs senolis džiaugiasi gražiais santykiais su žmona Alma, vaikais, anūkais ir proanūkiais. Visiems jiems ilgaamžis įskiepijo meilę savo Tėvynei ir gimtajam kraštui.
Gražaus jubiliejaus proga Joną pasveikino ne tik šeimos nariai, bet ir Savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis, Vainuto seniūnas Vitalijus Mockus, klebonas Vidmantas Šidlauskas.

 

Kaziuko muges_artvirlaiskis_su_spaudu_1Vilniaus Kaziuko mugės lankytojai šį savaitgalį galės išsiųsti specialius Kazio linkėjimus, nes Lietuvos paštas kovo 1 d. po poros dešimtmečių į apyvartą išleidžia ženklintą atviruką, skirtą Kaziuko mugei – nuo 1990 m. nei atvirukas, nei pašto ženklas šiam renginiui nebuvo dedikuoti. Šių metų atviruko autorius – Gražvydas Bugas, tiražas – 1500 vnt., jo pašto ženklo vertė – 0,84 Eur. Kaziuko mugės atvirlaiškis, kurio pardavimo kaina – 1,29 Eur, spausdintas Estijos spaustuvėje „Vaba Maa“.

 

Jautienos trokinysKol oras lauke dar nedžiugina, o patamsio vis dar daugiau nei saulės šviesos, dažnas jaučia poreikį pavalgyti sočiai. Mitybos ekspertai sutaria, kad patys sočiausi perdien turėtų būti pietų metu valgomi patiekalai, kurių dažniausiai skanaujame būdami darbe. Vadinasi, juos pasiruošti reikia iš anksto. Ką šaltuoju sezonu valgyti per pietus, kad maistas būtų vertingas ir jį netruktų paruošti ilgai? Skaniais receptais dalijasi maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.

Ukmergės naujienos

kamieniniubank.lt