Lietuvos virtuvės karaliumi tapo šakotis, o Pamario žuvėjų giliukiai užėmė 5-6 vietą

 KarsisKaip pristatote lietuvišką virtuvę viešėdami svetur ar atvykusiems užsieniečiams? Didžkukuliai? Vėdarai? Silkė pataluose? Šaltibarščiai? Šių patiekalų Lietuvos virtuvės karaliaus rinkimuose nebuvo nė kvapo. Tačiau valgomų nugalėtojų teko ragauti visiems Lietuvos gyventojams. Na, jei ir ne visų, tai bent didžiosios dalies.

Kuo Lietuva didžiuojasi? Senuoju paveldu. Tikrai žuvienei vis dar naudojamas ežero ar marių vanduo, bandos kepamos ant kopūstlapio, čia sukamas kiaulpienių medus, verdama duonzupė ir abriedukai, senų tradicijų ir paslapčių neišduoda aludariai bei vaisvynių darytojai.

„Niekada negerk vienas, visuomet gerk su protu“, – vieną iš paslapčių vis dėlto atskleidė vaisvynių gamintojai anykštėnai.

Paskelbė geriausiąjį

Valstybinis turizmo departamentas paskelbė geriausią Lietuvos gastronominį projektą.

Kaip labiausiai Lietuvą pristatantį, tą, kuriuo labiausiai didžiuojamės ir mėgstame, komisija išrinko šakotį.

Mūsų šalies vizitine kortele paskelbtą šakotį konkurse pristatė dzūkai. Druskininkuose įsikūręs šakočių muziejus, kuriame eksponuojamas ir didžiausias pasaulyje 3,72 m aukščio šakotis.

Geriausia Lietuvos gastronominis projektas peržengs mūsų šalies sienas ir bus pristatytas Briuselyje, kur bus suvežti visų Europos Sąjungos šalių garsiausi tradiciniai valgiai.

Paraiškas šiam konkursui pateikė 16 dalyvių. Iš viso konkurse buvo pristatyta 10 gastronominių projektų.

Valstybinio turizmo departamento vadovė Jurgita Kazlauskienė pasidžiaugė, kad visi konkurso gastronominiai projektai buvo įdomūs ir puikiai pristato mūsų šalį.

Interneto naršytojai balsavę „Facebook“ paskyroje „Likeable Lithuania“ kaip geriausią išrinko Pamario žuvėjų giliukių (Pamario žvejų laimikių) projektą.

Daugiau apie tai skaitykite lrytas.lt straipsnyje „Kuo vilioti turistus? Paskelbtas Lietuvos virtuvės karalius“.