Moksleiviai ragina nešiukšlinti miško

uredijos parodaKovojant su itin skaudžia šiandienos problema – miškų šiukšlinimu, Šilutės miškų urėdijoje surengta vaikų piešinių paroda „Nešiukšlink miško“. Urėdijos sienas papuošė Kintų moksleivių darbai, geriausių piešinių autoriai apdovanoti.

Šiemet, kitaip nei pernai, geriausius piešinius rinko ne komisija, o visi Šilutės urėdijos darbuotojai. „Pamanėme, kad būtų teisinga, jei savo nuomonę apie piešinius pasakytų kiekvienas kolega“, – sakė ryšių su visuomene atstovė Loreta Skirbutienė.

Per dailės pamokas, vadovaujami mokytojos Vilimos Zymonienės, Kintų moksleiviai nupiešė apie 60 piešinių. 19 buvo eksponuoti urėdijoje, iš jų išrinkti 5 geriausi. Urėdijos darbuotojams labiausiai patiko Guodos Cirtautaitės, Evelinos Vitkutės, Rasos Kližentytės, Emilijos Šikšniūtės ir Brigitos Karpauskaitės darbai.

Nepastebėti neliko kiti jaunieji dailininkai: padėką gavusi mokytoja V.Zymonienė jiems taip pat parvežė padėkos raštus.

„Džiugu, kad savo darbuose raginate nešiukšlinti miško, nes mums, miškininkams, tai itin aktuali problema. Visų jūsų darbai buvo be galo meniški, tačiau kai kurie dar slepia ir gilią mintį“, – sakė urėdas Steponas Bairašauskas.

„Su mokytoja V.Zymoniene bendraujame ne vienerius metus. Ji myli gamtą, gyvena prie miško, todėl kiekvieną dieną mato miškininkų kasdienybę, kaip kovojame su šiukšlėmis. Džiugu, kad buvo pasirinkta būtent tokia tema. Tie, kas piešė, tikrai jau susimąstė apie gamtos šiukšlinimą, todėl ši paroda kartu yra ir švietėjiškas darbas“, – sakė Kintų girininko pavaduotoja Dalia Barkauskienė.