Šilutės silpnaregiai – „Kelyje į sveikatą“

aklieji plateliuose 3Grupė Šilutės aklųjų ir silpnaregių sąjungos narių dalyvavo sveikatos projekto „Kelias į sveikatą“ renginyje, kuris prieš savaitę vyko prie Platelių ežero. Sąskrydyje dalyvavo ir likimo draugai iš Klaipėdos, Telšių, Skuodo, Mažeikių, Kretingos ir Plungės.

Šventė atidaryta bendra daina, Plungės visuomenės sveikatos biuro specialistės pravedė bendrą mankštą žvalumui palaikyti, gražiais palinkėjmais buvo pamalonintas kiekvienas atvykusysis.

Šventės dalyvius linksmino Klaipėdos ir Telšių regionų aklųjų centrų meno kolektyvai, savo eiles skaitė ir šilutiškiai. Bendravome, šokome, grožėjomės Platelių ežeru, skanavome sriubos.

Atsisveikinę su bendraminčiais, šilutiškiai pasuko į Platelių dvaro muziejų. Čia apžiūrėjome dvaro pastatus, pagilinome savo žinias apie senovės žemaičių gyvenimą, klausėmės Žemaitijos nacionalinio parko gyvūnų balsų, apžiūrėjome Antano Vaškio drožinių parodą.

Už įspūdingą kelionę Šilutės silpnaregiai dėkingi ją organizavusiam skyriaus pirmininkui Vytautui Jonikaičiui ir socialinei darbuotojai Šarūnei Urbonaitei.