Šilutės bičiuliai iš Emericho vėl parėmė mūsų krašto vaikų poilsį

bartminaiIlgamečiai Šilutės krašto bičiuliai, Vokietijos Emericho (Emmerich) ir Šilutės miestų bendradarbiavimo draugijos vadovas Alfred Bartminn ir jo žmona Daiva vėl aplankė Šilutę. Trečiadienį svečius priėmė ir už paramą rajono žmonėms padėkojo meras Vytautas Laurinaitis.

A.Bartminn vadovaujama draugija jau daug metų remia mūsų rajono vaikų vasaros poilsį. Suskaičiuota, kad iš viso bičiulių vokiečių gautos paramos dėka stovykloje „Žilvitis“ jau poilsiavo apie 70 mūsų krašto vaikų. Kasmet prie jūros atostogauja po 8 vaikus, tiek pat jų jau ilsisi ir šiemet.

Analogiškos Šilutėje suburtos Šilutės ir Emericho miestų bendradarbiavimo draugijos pirmininkė Rita Užgalienė, pristatydama svečių iš Emericho veiklą, merui pasakojo, jog vaikus, kuriems reikia poilsio toliau nuo namų, atrenka Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistės. Parenkami socialinės rizikos šeimose augantys vaikai, kurių tėvai įprastai neturi galimybės išleisti savo atžalas į stovyklas.

Dauguma šių vaikų neturi net būtiniausių higienos priemonių, drabužių, tad juos išleidžiant stovyklauti reikia ir tai nupirkti.
Daiva Bartminn prisiminė, jog pradėjus galvoti apie šio krašto vaikų rėmimą norėta, kad parama būtų tokia, kokios labiausiai reikia. „Veždami daiktus niekada nežinome, ar tikrai būtent tokių trūksta šeimai“, – sakė ji. Todėl ir nutarta, kad parama vasaros poilsiui bus būtent tai, apie ką svajoja kiekvienas vaikas.

Pastaruoju metu, pasak svečių, pinigų tokiai labdarai pavyksta surinkti vis mažiau, tačiau draugijos veiklą remia Emericho miesto savivaldos vadovai, kasmet skirdami jai po 750 eurų. Šiuos pinigus draugija irgi atveža į Šilutę.

Beje, abu svečiai turi daug sąsajų su Šilutės kraštu: iš Raseinių krašto kilusi p.Daiva yra dirbusi gydytoja Šilutėje, o jos vyras yra gimęs Usėnų seniūnijos Žemaitkiemio kaime.

Šilutės – Emericho miestų bendradarbiavimo draugijai daug metų vadovavusi pedagogė Danutė Misiukonienė sakė, kad Emericho gyventojai yra ilgamečiai mūsų krašto bičiuliai. Draugystė apima ne tik labdaringą veiklą, bet nuolat vyksta ir intensyvus kultūrinis bendradarbiavimas. „Tikrais draugais tapo daug draugijos narių šeimų, tad asmeninis bendradarbiavimas išaugo į tikrą ir šiltą miestų draugystę“, – sakė buvusi pedagogė.

Svečiai pakvietė rajono merą kitų metų vasarą atvykti į Emerichą, kur bus pristatyta Šilutės muziejaus parengta kilnojamoji paroda, skirta Šilutės 500 metų jubiliejui. Jau sutarta, kad paroda bus eksponuojama Emericho Rotušėje.

V.Laurinaitis padėkojo svečiams už ilgametę paramą mūsų krašto vaikams ir įteikė knygą apie Šilutės kraštą. 

Prieš savaitę atvykę D. ir A.Bartminn šįkart atvežė ir, jų pačių žodžiais tariant, nedidukę labdarą Šilutės „Moterų seklyčios“ globojamiems vaikams.