Viešojo tualeto paslaugų kaina Šilutėje padvigubėjo

DSC07999Savivaldybės taryba nustatė naują Šilutės viešojo tualeto teikiamų paslaugų kainą – ji bus 1,00 Lt (su PVM) vienam asmeniui. Nuo 2000 m. gruodžio 21 dienos už viešojo tualeto paslaugą klientai mokėdavo tik 50 centų.

Padidinti paslaugų kainą paprašė Šilutės miesto seniūnas Raimondas Steponkus. Jis savo prašyme Savivaldybės tarybai teigė, kad reikia padidinti viešojo tualeto paslaugos kainą nuo 0,50 Lt iki 1,00 Lt, nes tualeto eksploatavimo išlaidos žymiai didesnės už pajamas. 2013 m. viešojo tualeto darbuotojų atlyginimams buvo išmokėta 26 700 Lt, sanitarinėms priemonėms išleista 3 000 Lt, už komunalinius patarnavimus sumokėta 6 500 Lt. Iš viso išlaidų buvo 36 200 Lt, o pajamų gauta tik 8 224 Lt.

Padidinus kainą nuo 0,50 Lt iki 1,00 Lt, preliminariai planuojama gauti apie 16 000 Lt pajamų, kurios padengtų dalį Šilutės seniūnijos išlaidų.

R.Steponkus „Šilutės naujienoms“ sakė, kad seniūnijai priklausančiame viešajame tualete pamainomis dirba 2 darbuotojai, gaunantys minimalius atlyginimus. Tualetas prižiūrimas tvarkingai, seniūnija dėl paslaugų kokybės negauna jokių priekaištų.

Seniūno nuomone, kad ir nuostolingai veikia tualetas, jis negali būti uždarytas, nes gyventojams būtina tokia paslauga.

Tualetas šioje vietoje veikia jau daugiau nei 20 metų. Jis vieną kartą privatizuotas, tačiau dėl nerentabilios veiklos verslininkai buvo sustabdę jo veiklą. Daugiau nei prieš dešimtmetį Savivaldybė viešąjį tualetą susigrąžino, suremontavo ir vėl atnaujino veiklą. Planų privatizuoti nuostolingai veikiantį viešąjį tualetą seniūnija jau nebepuoselėja.