„Žibutės“ mažiesiems pavyko pagauti žiemą

sveikatingumo savaite zibuteŠilutės lopšelis – darželis „Žibutė“ yra vaikų ir jaunimo olimpinio ugdymo, sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo nariai. Įgyvendindami sveikatingumo programą ir sportinius projektus, didelį dėmesį skiriame vaikų judėjimui, organizmo grūdinimui, sveikatos stiprinimui, organizuojame sveikatingumo savaites.

Šiemetinės sveikatingumo savaitės metu norėjome surengti žiemos olimpiadą, bet žiemai pašykštėjus sniego, teko keisti planus ir priemones.

Kiekvieną sveikatingumo savaitės rytą pradėdavome kolektyvine mankšta. Visi stengėsi judėti ritmingai, buvo geros nuotaikos. Su vaikais diskutavome apie žiemos aprangą, saugų elgesį, darėme bandymus su sniegu: tirpinome, spalvinome, šaldėme „ledinukus“.

Vaikai gamino sveiką maistą iš vaisių ir daržovių, ruošė salotas, kurias pagardino natūraliu jogurtu ir valgė su didžiausiu apetitu. Neužmiršome ir vaistažolių arbatos, citrinos, medaus.
Didžiausia vaikų svajonė buvo nulipdyti senį besmegenį. Žiema, matydama jų norus, vieną dieną ėmė ir pabėrė drėgno sniego, iš kurio išdygo pilys, tvirtovės, besmegeniai, užvirė sniego gniūžčių karas. Vaikai juokavo, kad svajonė išsipildė, jie žiemą pagavo.

Tradiciškai prieš Užgavėnes mūsų darželyje vyksta lašinių diena, šiemet ji sutapo su sveikatingumo savaite. Vaikai vaišinosi lašiniais, duona ir pačių užaugintais svogūnais. Skanaudami lašinius, minėme mįsles, pasakojome mitus apie stipruolius, senovės lietuvius.

Sveikatingumo savaitę užbaigėme Vasario 16-osios minėjimu. Vaikai lankstė laivelius pagal vėliavos spalvas, audė juosteles, puošė darželio aplinką ir Gediminaičių stulpus prie Šilutės kultūros ir pramogų centro.