„Juknaičiai“ ketvirtą kartą tapo laureatais

Praėjusį savaitgalį Prienuose vyresniųjų šokių kolektyvas „Juknaičiai“ įsisuko į smagų liaudiškų šokių sūkurį – čia vyko XIII konkursinio festivalio „Pora už poros“ nacionalinis turas. Žiūrovai išvydo geriausių, originaliausias menines programas parengusių kolektyvų pasirodymus.

„Juknaičių“ šokėjai profesionalumo neprarado net per karantiną, kurio metu repeticijos vyko nuotoliniu būdu.

Konkurso nacionalinio turo varžytuvėse dalyvavo per virtualią peržiūrą atrinkti 66 šokėjų kolektyvai – merginų, moterų, jaunimo ir vyresniųjų liaudiškų šokių grupės iš visų šalies regionų, taip pat lietuvių bendruomenių Seinuose bei Punske (Lenkija) šokių grupės. Kolektyvų pasirodymus vertino Lietuvos nacionalinio kultūros centro sudaryta vertinimo komisija. Šiame ture buvo išrinkti ir piniginėmis premijomis apdovanoti kiekvienos kategorijos laureatai.

Smagu, kad kolektyvas „Juknaičiai“ jau 4-ą kartą tapo festivalio laureatu. Po dviejų karantino sezonų, po nuotolinių repeticijų kolektyvas neprarado profesionalumo, unikalumo, autentiškumo. Nuoširdžiai dėkojame vadovei Loretai Margaritai Černeckienei už neišsenkančią energiją, reiklumą ir drąsias idėjas, už aukojamą savo laisvalaikį tam, kad galėtumėte nustebinti žiūrovus.

2020-aisiais lietuviškam sceniniam šokiui sukako 115 metų, tad šiųmetis festivalis skirtas sceninio šokio sukakčiai paminėti, kartu parodyti, kad liaudies sceniniai šokiai gali būti pateikiami šiuolaikiškai, moderniai, skambant ir šių dienų muzikai, bet išlaikant lietuvių liaudies šokių tradicijas.