Šilutės sunkiaatlečiai gerino rekordus

sunkioji atletika radavicius kordusasŠilutės sporto mokyklos trenerių Laimio Ličinchajaus ir Liudo Čičirkos auklėtiniai dalyvavo Lietuvos jaunučių sporto žaidynių sunkiosios atletikos varžybose. Dviem šilutiškiams pavyko pagerinti rekordus, o vienas jų pripažintas absoliučiu žaidynių nugalėtoju.

58 kg svorio kategorijoje Lukas Kordušas, išrovęs 74 kg ir išstūmęs 87 kg bei dvikovėje surinkęs 161 kg, ne tik iškovojo I vietą, bet ir pagerino Lietuvos jaunučių iki 15 metų rekordą.

Komandos draugas Rokas Radavičius taip pat pagerino Lietuvos jaunučių iki 15 metų rekordą, tik 62 kg svorio kategorijoje. Jis aplenkė visus varžovus, dvikovėje surinkęs 180 kg (80+100), o antrą vietą užėmusį varžovą aplenkė net 20 kg.

Pagal Sinklerio lentelę, absoliučiu žaidynių nugalėtoju pripažintas Rokas Radavičius, II vieta atiteko alytiškiui Eimantui Keršiui, o III vieta – vėl mūsiškiui Lukui Kordušui.

Šilutės sunkiaatlečių komanda tarp 17 dalyvavusių komandų užėmė III vietą, nusileidusi tik Marijampolei ir Klaipėdai.

Ketvirtąsias vietas užėmė šilutiškiai Artemijus Gergelis (sv. kat. 34 kg, 23+30=53 kg) ir Martynas Jurgutis (76 kg sv. kat., 70+86=156 kg).