Visi 13 boksininkų grįžo su medaliais

boksas sovetskas f 1Šilutėje besitreniruojantys trenerio Vinco Murausko auklėtiniai iš Sovetske vykusio tarptautinio „B“ kategorijos bokso turnyro visi grįžo su medaliais – o jų net 13!

Šilutiškiai iškovojo 8 aukso medalius, 4 – sidabro ir 1 bronzos medalį.

Iš viso turnyre varžėsi apie 270 įvairių amžiaus grupių dalyvių, atvykusių iš Izraelio, Kazachstano, Estijos, Latvijos, Rusijos ir kitų šalių.

Jauniausieji

Turnyre jauniausia amžiaus grupė buvo 1998-1999 metais gimę berniukai. Šilutei atstovavo keturi jaunieji boksininkai ir visi jie tapo savo svorio kategorijų čempionais: A.Koroliovas (sv. kat. iki 30 kg), J.Pečkys (32 kg), L.Petrauskas (42 kg) ir R.Pečkys (50 kg). Visi šie boksininkai finale įveikė Rusijos atstovus.   Vyresniųjų amžiaus grupėje (gimę 1996-1997 m.) svorio kategorijos iki 63 kg II vietą laimėjo I.Šmitas, jis finale nusileido boksininkui iš Kazachstano.

A.Taraševičius finale įveikė Izraelio boksininką ir tapo čempionu sv. kat. iki 70 kg.  Taip pat čempiono vardu gali džiaugtis ir T.Olberkis (+86 kg).

Vienintelį bronzos medalį parvežė V.Balsius (sv. kat. 60 kg).

Sidabro medalį 1994-1995 metais gimusiųjų grupėje iškovojo šilutiškis I.Volkovas. Jis 69 kg sv. kat. nesugebėjo finale įveikti Rusijos atstovo.

Toje pačije amžiaus grupėje kovojęs šilutiškis A.Sviridov (sv. kat. 75 kg) nenusileido atstovui iš Rusijos ir tapo čempionu.

Suaugusieji

Suaugusiųjų grupei priklauso sportininkai, gimę 1993 m. ir vyresni. 64 kg svorio kategorijos finale susitiko du Vinco Murausko auklėtiniai – D.Girulis ir E.Skurdelis. Jų susitikimas baigėsi E.Skurdelio pergale. Jam atiteko aukso medalis, o D.Giruliui – sidabras.

69 kg sv. kat. šilutiškis P.Petronis nusileido kaliningradiečiui ir iškovojo II vietą.

Treneris V.Murauskas pasakojo, kad tarptautinis „B“ kategorijos bokso turnyras vyko naujuose Sovetsko sporto rūmuose. Tai buvo pirmasis tokio tipo turnyras Sovetsko miesto istorijoje.  Organizatoriai viskuo pasirūpino puikiai, sportininkams buvo sudarytos labai geros sąlygos.