Nors šiais laikais sulčiaspaudžių pasirinkimas yra itin platus, dažniausiai specialistai teigia, jog vienas geriausių pasirinkimų, norint pasigaminti šviežias bei kokybiškas sultis, yra lėtaeigė sulčiaspaudė. Tiesa, kokybiškos lėtaeigės sulčiaspaudės kaina rinkoje gali būti šiek tiek didesnė nei kitų rūšių, tačiau būtent ši sulčiaspaudė turi itin daug privalumų, į kuriuos verta atkreipti dėmesį.
Visų pirma, lėtaeigę sulčiaspaudę yra gana lengva išvalyti bei prižiūrėti. Taip pat dėl savo tvirtumo ir techninių savybių, ji veikia nepriekaištingai ir gali išspausti sultis ne tik iš uogų, vaisių, bet ir iš kietesnių daržovių. Lėtaeigė sulčiaspaudė veikia taip, jog išspaudus sultis išliktų kuo daugiau naudingų vitaminų bei mineralų. Todėl renkantis sulčiaspaudę rekomenduojama atsižvelgti ne tik į kainą, bet ir funkcionalumą, gamintoją, reikiamas technines savybes ir ilgaamžiškumą, jog šis prietaisas jus ir jūsų šeimos narius galėtų džiuginti ne vienerius metus.
Lėtaeigės sulčiaspaudės veikimo principas šiek tiek skiriasi nuo kitų. Vaisiai, uogos bei daržovės sulčiaspaudėje yra spaudžiami, traiškomi kur kas lėčiau nei įprastose sulčiaspaudėse. Nors sultys tampa mažiau skaidrios, tačiau jose išlieka kur kas daugiau skaidulų ir naudingųjų medžiagų. Taip pat sultyse lieka dalis vaisių, uogų bei daržovių minkštimo, taip dar labiau išsaugant vertingas medžiagas organizmui ir sukuriant intensyvesnį, tikresnį sulčių skonį.
Tokio tipo sulčiaspaudės yra universalios, jomis paprasta naudotis. Jums tereikės įdėti norimas uogas, vaisius ar daržoves. Tai galėtų būti morkos, obuoliai, burokėliai, špinatai, braškės bei kiti jūsų norimi produktai. Jeigu vaisiai ar daržovės yra gana dideli, juos reikėtų šiek tiek susmulkinti. Tuomet įjungsite norimą režimą ir po kelių minučių turėsite itin skanias ir gaivias sultis. Sulčiaspaudė jums leis pasigaminti mėgstamus uogų, vaisių ar daržovių kokteilius, kuriais galėsite mėgautis kiekvieną dieną.
Rašyti atsakymą