Priešmokyklinukų rajone beveik nemažėja

363 – tiek priešmokyklinukų šių metų rugsėjį turėtų praverti Šilutės krašto ugdymo įstaigų duris. Tai tik penkiais mažyliais mažiau, nei buvo šių mokslo metų pradžioje, kai ugdymo įstaigų duris pravėrė 368 priešmokyklinukai.

Vadovaudamiesi Centralizuoto vaikų priėmimo į Šilutės rajono savivaldybės švietimo įstaigas, įgyvendinančias ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, tvarkos aprašu, švietimo įstaigų vadovai jau pateikė Švietimo, sporto ir kultūros skyriui būsimų priešmokyklinio amžiaus vaikų skaičius.

Vadovaujantis higienos normomis, nustatytas grupių skaičius, vaikų skaičius jose ir ugdymo organizavimo modeliai. Planuojama, kad priešmokyklinio ugdymo grupes nuo rugsėjo lankys 363 vaikai. Galimas mažiausias grupėje vaikų skaičius – 10, didžiausias – 20.

Dėl tokių skaičiukų ir turėjo apsispręsti Šilutės rajono savivaldybės taryba. Tiesa, preliminarūs skaičiai kasmet per vasarą dar pasikeičia, tad ir politikams gali tekti koreguoti sprendimą.

Priešmokyklinis vaikų ugdymas planuojamas 17-oje rajono švietimo įstaigų: 10,5 val. per dieną dirbtų 27 grupės, 6,6 val. – 3. Priešmokyklinio ugdymo grupių planuojama 15, jas lankytų 265 mažyliai. Iš viso veiktų 16 grupių, jose – 238 vaikai, iš jų 98 – priešmokyklinio amžiaus.