Stovyklavo Žibų pradinukai

Šilutės Žibų pradinės mokyklos projektas „Aš, tu ir vasara“ buvo galimybė turiningai pradėti vasarą.

Birželio 11 d. vaikai susipažino su stovyklos programa, kūrė emblemą, taisykles, įsipareigojo įspūdžius užrašyti dienoraštyje.

Pirmąją dieną, po mankštos mokyklos kieme, visi išvyko į Šilutės muziejų, kur žaidė orientacinį žaidimą „Pažink senąjį Šilutės dvarą“, pasigamino dvaro maketą – magnetą.

Kitą dieną vieni mokiniai vyko į mokslo pažinimo centrą „Išradėjo batai“, kur sužinojo apie Saulės sistemos planetsas, kiti liko mokykloje ir bandė sukurti Saulės sistemos modelį. Vėliau komandos apsikeitė veiklomis.

Sporto klube „Atėnė“ vaikai atliko jogos pratimus, dalyvavo krepšinio treniruotėje. Vėliau F. Bajoraičio bibliotekoje kūrė Saulės sistemos planetas ir kitokius animacinius darbelius.

Kelionės į Kuršių neriją dieną aplankė Juodkrantę ir Nidą, lipo į Parnidžio kopą, bandė nusakyti saulės laikrodžio rodomą laiką, užlipo į Nidos švyturį. Švėkšnoje susipažino su miestelio istorija, gamtos paminklais, pamatė muziejų. O Šilutės Kiškių dauboje vyko sportadienis, kuriame žaidė ir kūrė miniatiūras apie saulę.

Laima STONIENĖ, vyr. mokytoja