Katytiškiai paskelbė septintuosius Garbės piliečius ir pagerbė būrį saviškių

Liepos 6-oji dvigubai didesnė šventė buvo Katyčių seniūnijos gyventojams, mat sutapo su jų miestelio švente „Sugrįžimai“. 

Išrinko septintuosius Garbės piliečius

Katytiškiai jau ne vienerius metus savo šventės metu paskelbia labiausiai jų kraštui nusipelniusių žmonių pavardes. Šiemet tokios pagarbos už šeimos ir bendruomenės vertybių puoselėjimą ir pagalbą silpnesniam nusipelnė aktyvūs šios bendruomenės nariai Vida ir Rimas Bertašiai. Ši šeima priglaudė sunkią negalią turintį visiškai svetimą jai žmogų ir skyrė jam ne tik savo pastogę, bet ir širdžių šilumą.

Penktadienį Katyčių evangelikų liuteronų bažnyčioje prasidėjusios šventės metu visos bendruomenės vardu Bertašių šeimą pasveikino šios bendruomenės pirmininkė Judita Bendžienė. Pirmininkė padėkojo Vidai ir Rimui už jų pasiaukojimą likimo nuskriaustiems žmonėms, pagalbą bendruomenei ir visos seniūnijos gyventojams. Šeima pasirašė Katyčių Garbės knygoje ir tapo jau septintaisiais Katyčių Garbės piliečiais.

Penktadienio vakaras skirtas bendrai maldai už kraštiečius, o renginį vainikavo grupės „La Forza“ dainos.

Svečiai pastebėjo „Sugrįžimų“ ypatingumą

Šeštadienį miestelio centre rankas ir kojas miklino įvairių sporto šakų mėgėjai, o pavakarę visus į spektaklį pakvietė kaimynai – Usėnų teatras „Negelys“.

Oficialaus šventės atidarymo metu į susirinkusiuosius kreipėsi Seimo narys Zigmantas Balčytis su savo padėjėju šiame krašte Arūnu Pupšiu. Katytiškiams Seimo narys priminė, kad jų šventės data ypatinga – ji sutapo su Valstybės – Mindaugo karūnavimo diena, o taip pat ir su 100-mečio Dainų šventės uždarymo renginiu ir Tautiškos giesmės giedojimu.

Seimo narys sakė pravažiavęs per Katyčius ir pastebėjęs kaip gražiai tvarkosi darbštūs šio krašto žmonės. Tad vietiniams ir jų seniūnei Gražinai Kungienei Z. Balčytis linkėjo ir ateityje nepristigti idėjų, neprarasti aktyvumo ir bendruomeniškumo jas įgyvendinant.

A. Pupšys pastebėjo, jog ypatingai džiugu, kai strateginiai rajono ir seniūnijų renginiai sutampa su Valstybinėmis šventėmis. Be to, tomis dienomis į gimtinę sugrįžta daug išvykusių kraštiečių, taip pat norinčių dalyvauti savų seniūnijų šventėse. Taip buvo ir Katyčiuose ir tai suteikia šiems renginiams išties iškilmingą nuotaiką.

Katytiškiai pagerbė gražiai besitvarkančio daugiabučio gyventojus, o tokiu šiemet išrinktas Natkiškių g. 5 namas. Jo aplinką nuo šiol dar labiau papuoš dovana – vaza su gėlėmis. Visa seniūnija šiemet džiaugiasi ir šešiais naujaisiais savo bendruomenės nariais, tad pagerbtos ir jų susilaukusios šeimos.

Valstybės ir Tautiškos giesmės dieną įprasmino Vainuto gimnazijos Katyčių skyriaus mokinių meninė programa. O 21 valandą kartu su visais pasaulio lietuviais sugiedoję Tautišką giesmę, šios seniūnijos gyventojai linksminosi koncerte.