Keturi šilutiškiai atstovaus Lietuvą su jaunimo  rinktine

Savaitgalį Alytuje vyko Lietuvos lengvosios atletikos jaunimo (U20) čempionatas, kuriame startavo apie 400 lengvaatlečių. Dalyviai turėjo bene paskutinę galimybę iškovoti kelialapį į Pasaulio jaunimo čempionatą, kuris rugpjūčio 26-31 d. vyks Limoje (Peru). Šilutės sporto mokyklos lengvaatlečiai solidžiai baigė vasaros sezoną – iškovojo komandinę pergalę ir 6 medalius individualiose rungtyse.

Šilutiškiai Lietuvos jaunimo čempionate iškovojo I vietą.

Pasak Šilutės sporto mokyklos trenerės Linos Leikuvienės, Alytuje vykusiame čempionate iškovota komandinė pergalė, 6 medaliai, o 4 šilutiškiai pakviesti atstovauti Lietuvą su jaunimo rinktine Baltijos šalių jaunimo čempionate Valmieroje liepos 22 d.

Sprinterė Gabrielė Urniežiūtė solidžiai gerino asmeninius rezultatus 100 m (rez. 12,68 s.) ir 200 m (rez. 26,02 s.) nuotoliuose, kuriuose iškovojo II vietą 100 m, o IV 200 m bėgimuose. Barjerininkui Nojui Petraičiui II vietą pavyko iškovoti 400 m b/b, vos akimirką nuo apdovanojimo jis liko 110 m barjeriniame bėgime.

Ištvermės atstovė Goda Šiaudvytytė nugalėjo 5000 m nuotolyje – 22:35.20 (asmeninis rekordas), o jaunesnė treniruočių draugė Džiuga Sidaravičiūtė apdovanota III vietos medaliu.

Trišuolio sektoriuje II vietą iškovojo Regimantas Leikus, o III – švėkšniškis Andrius Milinauskas.

Rokas Mačiulaitis, Grantas Bendikas, Kostas Budvytis ir Vytautė Vasiljevaitė taip pat savo iškovotais taškais prisidėjo prie bendros komandinės pergalės (220 tšk.). Antra buvo Biržų r. jaunimo komanda (163 tšk.), trečia Kėdainių r. komanda (151 tšk.).

Linkime Godai, Gabrielei, Nojui ir Andriui gerų rezultatų startuojant su Lietuvos komanda, o kitiems lengvaatlečiams – turiningų atostogų ir neprarasti vilties, kad kada nors grįšime treniruotis į atnaujintą centrinį stadioną.