Šilutėje atsiranda konteineriai maisto atliekoms

Nuo spalio 7 d. Šilutėje, visose pusiau požeminėse aikštelėse bus pastatyti specialūs 240 litrų talpos rudos spalvos konteineriai, skirti maisto atliekoms iš gyventojų surinkti.

Gyventojų maisto atliekų surinkimu patikėta rūpintis UAB “ Ecoservise“. Maisto atliekų konteineriai nuo balandžio 1 d. iki rugpjūčio 31 d. bus tuštinami du kartus per savaitę, nuo rugsėjo 1 d. iki kovo 31 d. – kartą per savaitę.

Į ką rūšiuoti?

Maisto atliekas išmesti reikia taip pat kaip ir komunalines atliekas. Į virtuvėse turimas talpyklas įklojame plastikinį maišelį, kurį prikaupę maisto likučių tvirtai užrišame ir išmetame į pusiau požeminėse aikštelėse esančius rudus konteinerius, kuriuos vėliau pagal nustatytą grafiką išveš vežėjas. Maisto atliekų, kaip ir kitų antrinių žaliavų, rūšiavimas yra privalomas.

Ką galima mesti?

Kiekvienas Lietuvos gyventojas per metus išmeta apie 56 kg įvairaus maisto, todėl į maistui rūšiuoti skirtus konteinerius turėtume išmesti: vaisių ir daržovių likučius, duonos ir konditerijos gaminius, kruopas, miltus, makaronus, mėsos, žuvies, jūrų gėrybių atliekas, riešutus, sėklas, grybus, kiaušinių lukštus, kavos ir arbatos tirščius bei arbatos pakelius, popierinius kavos filtrus, maistu suteptas popierines servetėles(išskyrus pakuotes), naudoti netinkamus maisto produktus (pvz., mišraines), sriubos tirščius.

Negalima mesti maisto, supakuoto įvairiose plastikinėse, stiklinėse, metalinėse pakuotėse, pelenų, vaistų, žemių, nepilkite aliejaus ir kitų skystų atliekų, žaliųjų atliekų (žolės, lapų, šakų, gėlių, kitų kambarinių augalų). Jei pasibaigė konservų galiojimo terminas, turinį reiktų iškratyti į maisto rūšiavimo maišelį, o metalinę, plastikinę ar stiklinę tarą išmesti į atitinkamus pakuočių konteinerius.

Savivaldybės inf.