Obuolių pyragų šventė – su nusivylimo prieskoniu

Obuolių pyragų diena Saugose palyginti nauja tradicija, tačiau daugelio pamėgta ir laukiama rudens šventė. Pasak idėjos generatorių, ši obuoliais kvepianti diena – ypatinga, tai ne vien šventė, kai kepami skanėstai su obuoliais, tai diena, kai susitinka vietinės ir atvykusių bendruomenių žmonės, kai dalijamasi – atsiminimais, pyragais, gerumu ir nuotaika.

Ši „skani“ diena stiprina bendruomenės tarpusavio ryšius, leidžia pajusti bendruomeniškumą, o kartu – priminimas, kaip susitelkus galima nuveikti gero ir įdomaus.

Dėl permainingų orų, obuolių pyragų šventė „Rudenį namai kvepia obuoliais“, kasmet vykstanti tiesiog po atviru dangumi prie Saugų evangelikų liuteronų bažnyčios, šiemet persikėlė į bažnyčios vidų. Akį džiugino pyragų įvairovė, jų grožis, o gardus kvapas kėlė norą kuo greičiau ragauti. Tačiau pirmiausia šventės dalyviai pakviesti į koncertą. Koncertavo Usėnų moterų vokalinis ansamblis „Smiltė“, vadovė D. Svirskaitė.

Koncertui pasibaigus visi nekantravo ragauti vieno už kitą skanesnių pyragų. Jų būta net dešimties skirtingų skonių ir formų. Negausus dalyvių būrys, noriai dalinosi receptais ir mintimis apie savo mėgstamus pyragus, kuriuos kepa patys, mamos ar bičiuliai. Dalinosi ne tik receptais, bet ir bendruomeniškumu, gerumu, dėmesingumu.

Renginio metu netrūko nuoširdaus bendravimo, pyragais kvepiantis vakaras išliks atmintyje. Tik va, tie, kurie dėl nepakankamos informacinės sklaidos „nepagavo“ žinios apie tradicinę obuolių pyragų šventę, liko nusivylę.