Naumiestiškiai bėgo aplink Pajūrį

Spalio 5-ąją Pajūryje (Šilalės r.) vyko tradicinė bėgimo šventė – XVII-asis bėgimas „Aplink Pajūrį - 2024“, į kurį dalyviai suvažiavo iš įvairių Lietuvos kampelių. Dalyvių skaičius kasmet vis labiau stebina ir džiugina bėgimo iniciatorių, Pajūrio sporto klubo „Jūra“ vadovą Rimantą Bendžių. Daugiau nei 550 bėgikų – tiek šiemet suskaičiavo organizatoriai. Šilutės rajono garbę gynė Žemaičių Naumiesčio gimnazijos sportininkai.

Žemaičių Naumiesčio gimnazijos mokytoja V. Parnarauskienė (ketvirta iš kairės) su bėgimo „Aplink Pajūrį 2024“ komanda.

Smagu, kad kaimyniniame Šilalės rajone kasmet vyksta tradicinė bėgimo šventė, kurioje gali dalyvauti greitakojai iš visos Lietuvos. Tad šios progos nepraleido ir Žemaičių Naumiesčio gimnazijos sportininkai Nojus Dragūnas, Tėja Bakšytė, Gabrielė Jėgerytė, Ugnius Kundrotas, Eivilė Riterytė, Ema Petrošiūtė, Viltė Adomaitytė, Goda Kudrešova, Meda Petrošiūtė, Gajus Endzelis ir kūno kultūros mokytoja Vilija Parnarauskienė.

„Bėgimo šventėje visi laukiami, apdovanojami medaliais ir vaišinami. Įveikėme, kas 1, kas 3, o kas ir 8 kilometrus. Dėkojame gimnazijos direktorei už suteiktą transportą, o vairuotojui už kantrybę mūsų laukiant. Mūsų smalsučių atkaklumo dėka, buvome įleisti į puikų žaidimų kambarį, kur ir prasidėjo šventė, o toliau visi sėkmingai įveikė pasirinktas distancijas ir visi pasipuošė medaliais. Su kiekvienu dalyvavimu bėgimuose vis gerėja Medos Petrošiūtės rezultatai, šįkart iškovota 4 vieta. Tikrai vėl vyksime į bėgimą kitais metais“, – „Šilutės naujienoms“ įspūdžiais dalinosi V. Parnarauskienė įveikusi 8 km bėgimo distanciją ir savo amžiaus grupėje iškovojusi 1-ąją vietą.