Tvoros tinklų tipai ir kuris tinkamiausias jums?

Tvoros tinklas yra metalinė konstrukcija, susidedanti iš suvirintų arba pintų vielų, naudojama įvairiems aptvėrimams. Tai populiarus pasirinkimas dėl savo universalumo, ilgaamžiškumo ir santykinai paprasto montavimo. Pasidomėkime, kokie yra jų tipai ir, kaip išsirinkti tinkamiausią sau. 

Virintas tinklas tvorai yra vienas populiariausių pasirinkimų aptvėrimui dėl savo tvirtumo, ilgaamžiškumo ir universalumo. Štai pagrindiniai jo privalumai. Tvirtumas: suvirintos vielos užtikrina tvirtą ir stabilią konstrukciją, todėl šis tinklas yra atsparus mechaniniams pažeidimams, įskaitant bandymus perlipti ar perpjauti. Ilgaamžiškumas: tinkamai parinktas ir sumontuotas virintas tinklas gali tarnauti daugelį metų. Cinkavimas apsaugo metalą nuo korozijos, o papildomos dangos gali suteikti dar ilgesnį tarnavimo laiką. Universalumas – virintus tinklus galima pritaikyti įvairiems objektams aptverti: sodyboms, pramonės objektams, sporto aikštelėms, sandėliams ir kt. Aukštas saugumo lygis: dėl savo tvirtumo ir sandarios konstrukcijos, virintas tinklas efektyviai apsaugo teritoriją nuo nepageidaujamų svečių. Gali būti įvairių aukščio ir akių dydžių, todėl jį galima pritaikyti prie įvairių architektūrinių stilių. Virintus tinklus yra gana paprasta sumontuoti ant paruoštų stulpų. Ilgas tarnavimo laikas: tinkamai prižiūrimas virintas tinklas gali tarnauti dešimtmečius.

Pintas tvoros tinklas yra populiarus pasirinkimas dėl savo lankstumo, estetikos ir santykinai paprasto montavimo. Štai pagrindinės savybės: Lankstumas: dėl savo konstrukcijos, pintas tinklas gali lengvai prisitaikyti prie nelygių paviršių ir įvairių reljefo formų. Tai ypač patogu, jei tvora įrengiama kalvotoje vietovėje ar aplink sudėtingos formos objektą. Estetika: pintas tinklas suteikia lengvumo ir elegancijos įspūdį, todėl jis dažnai naudojamas sodybų, sodų ir parkų aptvėrimui. Yra įvairių raštų ir dydžių pintų tinklų, todėl galima pasirinkti tinkantį prie aplinkos stiliaus. Pintas tinklas yra lengvas, todėl jį lengviau transportuoti ir montuoti nei sunkias metalines konstrukcijas. Palyginti su kitais tvorų tipais, pintas tinklas dažnai būna pigesnis. Akyta struktūra: dėl savo akytos struktūros, pintas tinklas leidžia laisvai cirkuliuoti orui, todėl jis netrukdo augalų augimui ir nepakeičia mikroklimato. Ilgaamžiškumas: tinkamai parinktas ir sumontuotas pintas tinklas gali tarnauti daugelį metų. Cinkavimas apsaugo metalą nuo korozijos, o papildomos dangos gali suteikti dar ilgesnį tarnavimo laiką.

Tačiau, kaip ir bet kuris kitas produktas, pintas tinklas turi ir keletą trūkumų:

Mažesnis tvirtumas: palyginti su virintais tinklais, pintas tinklas yra mažiau atsparus mechaniniams pažeidimams. Mažesnis saugumas: dėl savo konstrukcijos, pintą tinklą lengviau perlipti nei tvirtą virintą tinklą. Ribotos apsaugos nuo gyvūnų: smulkūs gyvūnai gali prasibrauti pro tinklo akutes.

Panelių tvoros tinklai yra populiarus pasirinkimas dėl savo tvirtumo, ilgaamžiškumo ir estetinės išvaizdos. Štai pagrindiniai jų privalumai. Panelių tvoros yra gaminamos iš tvirtų metalinių profilių, todėl jos yra atsparios mechaniniams pažeidimams, įskaitant bandymus perlipti ar perpjauti. Ilgaamžiškumas: tinkamai parinktos ir sumontuotos panelių tvoros gali tarnauti daugelį metų. Cinkavimas apsaugo metalą nuo korozijos, o papildomos dangos gali suteikti dar ilgesnį tarnavimo laiką. Panelių tvoros pasižymi modernia ir tvarkinga išvaizda. Yra įvairių dizainų ir spalvų panelių, todėl galima pasirinkti tinkantį prie aplinkos stiliaus. Greitas montavimas – panelių tvoros yra lengvai montuojamos, nes jos gaminamos iš atskirų segmentų, kurie tvirtinami prie stulpų. 

Pagal žaliavą tinklai gali būti: 

  1. Cinkuotas plienas: dažniausiai naudojama medžiaga tvoros tinklams gaminti. Cinkavimas apsaugo metalą nuo korozijos ir padidina jo ilgaamžiškumą.
  2. Nerūdijantis plienas: šis tinklas yra brangesnis, tačiau pasižymi ypatingu atsparumu korozijai ir ilgaamžiškumu. Jis dažnai naudojamas pramonės objektams ir vietose, kur yra didelė drėgmė.
  3. Aliuminis: aliuminis yra lengvas ir atsparus korozijai, todėl aliuminio tinklai dažnai naudojami lauko baldams ir dekoratyviniams elementams.