Nors cepelinų kilmė kelia nemažai diskusijų, ir nors Lietuvoje jie atsirado prieš 100-150 metų, viso pasaulio lietuviams didžkukuliai asocijuojasi su nacionaline lietuvių virtuve.
Pasaulio cepelinų diena šiemet minėta jau 11-ąjį kartą nuo tada, kai Amerikos lietuvis Juozas Vaičiūnas 2014 metais įgyvendino tokią iniciatyvą. Tądien visi raginami kartu su šeima gaminti ir skanauti cepelinus. O kavinės ir barai dar ir vaišina senjorus nemokamai šiuo gardžiu patiekalu.
Tiesa, šiemet Šilutėje daug norinčių vaišinti neatsirado, cepelinais, regis, kvepėjo tik Gluosnių gatvėje.
„Klumpėje“ pasitikusi šeimininkės Virginijos Mirauskienės anūkė Martyna Mirauskaitė sakė, kad šis baras prie visuotinės vaišinimo iniciatyvos prisijungė jau 5-ąjį kartą, apie tai pranešė savo FB paskyroje. Ir turėjo išties didelį iššūkį, mat teko išvirti net 15 didelių puodų, kurių kiekviename buvo po 20 tų XXL porcijų (palyginimui – šeštadienį čia išvirta 10 tokių puodų cepelinų).
„Teko ir pastiprinti mūsų virėjų pajėgas, jos dirbo nuo 7 valandos ryto ir žadėjo virti tol, kol pajėgs“, – sakė Martyna.
Matyt sunerimę, kad mėgstamo patiekalo gali nebelikti, senjorai į „Klumpę“ suko jau nuo 10 valandos, ir per pusvalandį visi cepelinai buvo išdalinti. „Bet jeigu dar kas nors ateis, žinoma, pavaišinsim“, – sakė M. Mirauskaitė.
Baro šeimininkė dėkojo visiems klientams, kurie ateina ir dar atsiveda savo artimuosius. Ypatingus padėkos žodžius ji skyrė darbuotojų kolektyvui ir ypač už cepelinus atsakingai virėjai Danutei Kolomyichuk.
„Mūsų žmonės dirba daug ir sunkiai, bet į savo darbą įdeda ir daug meilės. Gera dirbti, kai su žmonėmis užsimezga toks šiltas santykis“, – geromis emocijomis dalijosi Martyna.
„Šilutės naujienų“ inf.
Rašyti atsakymą