Nubaustas iš „Norfos” viskį vogęs vyras

alkoholio vagysVasario pabaigoje per vieną savaitgalį vienam vyrukui prireikė keliolikos butelių brangaus viskio. Nenumaldomą troškulį jis malšindavo alkoholį susišluodamas iš parduotuvės lentynos ir nemokėdamas už brangius gėrimus.

Jei vogti, tai vogti gerus gėrimus, nes už 15 pavogtų viskio butelių vagišius D.A. parduotuvei vis tiek turės sumokėti beveik pusketvirto šimto eurų – vienas butelis kainuoja apie 23 eurus.

Kaltei išpirkti teks dar ir 6 mėnesius neatlygintinai visuomenės labui dirbti viešuosius darbus.

Teisme vagis pasakojo, kad vogė norėdamas buteliais grąžinti skolą. Pirmą kartą su draugu užėjęs į parduotuvę nesumokėjęs išnešė 6 butelius po 0,7 l viskio „Jack Daniels”, o po dienos į parduotuvę atėjęs vienas pavogė dar 9 butelius tokio pat viskio.

Gėrimus D.A. lyg niekur nieko susidėdavo į maišelį ir išeidavo pro kasas.

Vagišių išdavė prekybos centro alkoholinių gėrimų skyriuje esančios vaizdo kameros. Pirmadienį peržiūrėjusi savaitgalį filmuotus vaizdo kamerų įrašus, parduotuvės vadovė kreipėsi į policiją.

Parduotuvės atstovė policijai rašytame pareiškime reikalavo 417,06 euro už pavogtus gėrimus, tačiau peržiūrėjus įrašą paaiškėjo, kad buvo pavogta gėrimų už 347,55 euro.

Dėl vagystės prieš teismą stojusiam D.A. teismas priteisė atlyginti 347,55 Eur žalą parduotuvei ir paskyrė 6 mėnesius viešųjų darbų, kiekvieną mėnesį po 30 valandų neatlygintinai dirbti visuomenės labui.

Nuosprendis galėjo būti skundžiamas.