Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, melionai ne tik suteikia organizmui reikalingų mineralų ir vitaminų, bet ir atgaivina karštą dieną. Nors vieni populiariausių patiekalų su melionais – desertai, šis vaisius puikiai tiks ir gaivioms salotoms ar šaltoms sriuboms.
Pasak E. Gavelienės, melionuose yra žmogaus organizmui reikalingų mineralų ir vitaminų, bet mažai kalorijų, todėl šiuo vaisiumi galima drąsiai praturtinti kiekvieno racioną. „Melionuose yra geležies, magnio, natrio ir šiek tiek kalio, B grupės vitaminų, vitaminų C ir A. Be to, nedidelis kalorijų kiekis: 100 gramų meliono vos apie 30 kalorijų. Melionai turi ir kiek aukštesnį glikeminį indeksą, tai reiškia, kad yra greitai virškinami ir žaibiškai didina cukraus kiekį kraujyje.
Tiesa, derinant melionus su kitais produktais cukraus lygio pakėlimą galima sulėtinti. Melionus tinka patiekti su sūriu ar gabalėliu kumpio“, – rekomenduoja E. Gavelienė.
Melionus saikingiau vartoti turėtų sergantys cukriniu diabetu arba tie, kurie kontroliuoja savo apetito lygį. Vasarą šie vaisiai atgaivina bei organizme palaiko reikiamą skysčių balansą.
Rašyti atsakymą