Juokaujame, kad čempionatas startavo praėjusį šeštadienį, nes Trakų pusiasalio pilies kieme tądien atidarėme Tarptautinio žuvienės virimo čempionato ambasadą. Todėl ta proga buvo surengta gastronomijos šventė – žuvienės virimo varžytuvės „Nuo Kuršmarių iki Galvės“.
Mūsų ambasadorė, Trakų muziejaus direktorė Alvyga Zmejevskienė vertinimo komisijos pareigas patikėjo legendinei mūsų čempionei, kuri prieš 11 metų tapo pirmąja moterimi, iškovojusia meistrystės žiedą, Ilonai Remeikienei. Be čempionės vertinimo komisijoje buvo dar vienas mūsų krašto žuvienės virimo čempionato prizininkas, komandos „Kablys“ siela Ramūnas Marozas. Komisija buvo tikrai solidi, turėjome ir Vilniaus universiteto profesorių, istorinės kulinarijos žinovą ir rekonstrukcinės gastronomijos renginių ekspertą Rimvydą Laužiką, kuris pažadėjo kitais metais atvykti į žuvienės virimo čempionatą Rusnėje.
Graži, smagi bičiulystės šventė, kurioje buvo 3 komandos iš Kėdainių, Vilniaus ir Trakų, varžėsi dėl simbolinės meistrystės žuvies formos 8,8 gramų sidabrinės segės, kurią sukūrė žinomas juvelyras Kazimieras Barišauskas. Ši segė įteikta šeimų asociacijos komandos iš Kėdainių „Irvidora“ virėjai Irenai. Antri liko Vilniaus ugniagesiai – komanda „Florijonai“, treti – Trakų nacionalinio parko direkcijos atstovai.
Buvo gera šioje šventėje sutikti tarp žiūrovų ir Lazdijų, Ignalinos komandų žvalgų, kurie patikino, kad ruošiasi savo rudeniniam sugrįžtuvių žygiui į Rusnę – žuvienės virimo čempionato Meką. Oras buvo idealus, o šventę vainikavo Katažinos Zvonkuvienės koncertas.
Norisi priminti visoms komandoms, kad jau prasidėjo registracija į Tarptautinį žuvienės virimo čempionatą Rusnėje, anketą rasite Šilutės savivaldybės tinklapyje. Burkite savo bendraminčius, kurkite savo strategiją, įgyvendinkite savo viziją ir palydėkite vasarą – sutikite rudenį kitoniškai. Įdomu tai, kad iš pirmų 5 jau užsiregistravusių komandų visos atvykstančios iš kitur, kas tik dar kartą įrodo, kaip šio renginio laukia žuvienės virėjų daugiatūkstantinė šeima su visais savo fanais, gerbėjais ir kritikais, degustuotojais ir rimtais valgytojais.
Kaip visada, esame atviri įdomiems pasiūlymams, todėl jei turite vieną kitą idėją, galime pabandyti ją drauge realizuoti. Sekite įdomybių katilus „Šilutės naujienose“ ir visada būkite kartu su artėjančio Tarptautinio žuvienės virimo čempionato banga.
Čempionato vyriausiasis šefas Marijus BUDRAITIS, tel. nr. +370 686 90368.
Rašyti atsakymą