Žuvienės virimo čempionato įdomybių katilas nr. 3

Iki 16-tojo tarptautinio žuvienės virimo čempionato laiko lieka vis mažiau ir mažiau. Tęsiasi komandų registracija, jau beveik 30 komandų turi savo vietas dviejose katilų alėjose ir gyvena pasiruošimo čempionatui ritmu. Būtent rugsėjo 7 d. Rusnės saloje bus galima fiksuoti išvirtos žuvienės rekordus, kurie kalba patys už save.

Smagu, kad komandos turi nemažai įdomių sumanymų ne tik žuvienės virime ir savo sumanymus dėl jų įgyvendinimo derina su organizatoriais. Jau daug metų komandos skiria išskirtinį dėmesį savo aprangai ir joms skirtos teritorijos papuošimui, kas mūsų, kaip organizatorių, negali nežavėti. Kai kurie sumanymai tikrai bus įgyvendinti, tačiau jų nenorime atskleisti anksčiau laiko.

Žinoma, kad tikimės gero oro, nors į oro prognozes rimčiau pradėsime žvalgytis tik paskutinę savaitę.

Tie, kas nuolat dalyvauja tarptautiniame žuvienės virimo čempionate, puikiai žino, ką reiškia tokių švenčių metu patogi ir universali avalynė. Prisimenant praėjusių metų šventę ir naktį užklupusią rekordinę liūtį, kai dalis katilų alėjos tiesiog pradėjo plaukti, pamatėme įdomų reiškinį, kai Rusnės ir Šilutės parduotuvėse, renginio dieną akimirksniu ištirpo visos guminių batų atsargos. O tie, kas jų negavo, tragedijos taip pat nedarė, kai kurias potvynio komandas pasiekė basomis, kas žuvienei tik suteikė dar daugiau neprognozuoto žavesio.

Visoms mūsų krašto komandoms sudarysime galimybes įsikurti Rusnės katilų alėjoje iš vakaro, kad kuo mažiau nereikalingo važinėjimo būtų čempionato dieną.

Visada raginame žiūrovus į kuprinę įsidėti patikimą lėkštę ir savo mylimą nevienkartinį šaukštą, kad žuvienės degustavimo procesas jums atneštų kuo daugiau gražių, komfortiškų akimirkų.

Kaip visada neprimetame reikalavimų virti žuvienę iš keleto pasirinktų žuvies rūšių. Čia jūs esate visiškai laisvi savo pasirinkimuose, gal būtent dėl tos priežasties visos žuvienės turi kažką savito ir originalaus.

Prie žuvienės katilo dingsta visos politinės ir žemiškos rietenos, žmonės pasineria į tą nerealų šventinį šurmulį, kuris tave praryja vos tik įžengi į katilų alėją. Taip, namo iš šventės gali grįžti ir dūmu kvepiančiais rūbais, susiliejusiais su įvairiausiais gastronominės šventės skoniais, bet tai dar niekam nenumušė noro ignoruoti šią šventę savo neapsilankymu.

Daugelis šilutiškių tarptautiniame žuvienės čempionate ieško tų miestų komandų, iš kurių patys yra atvykę gyventi į nuostabų Pamario kraštą, todėl svečiai atlieka ir savotišką savo miesto rezidentavimą šventėje. Atsiranda naujų pažinčių ir šimtai nerealių temų diskusijai toje unikalioje Rusnės saloje, kuri svetingai pasitinka net didžiausią niurzgą, ieškantį kabliukų kiekviename žingsnyje, nors žuvienės virimo čempionatuose išskirtinai dominuoja bičiulystės ir atvirumo atmosfera.

Dar ne vėlu nei vienam papildyti čempionato virėjų gretas, nes niekas taip nevienija kolektyvo ir bičiulių, bendraminčių, kaip bendras darbas prie to paties verdamos žuvienės katilo.

Skatiname ir laivininkus į šventę atplaukti ir katilų alėją pasiekti ne ratinėmis priemonėmis, ką kai kurie iš jų sėkmingai daro jau eilę metų.

Suprantu, kad aplankyti visas komandas ir išragauti vos ne 80 įvairiausių skonių žuvienės yra tiesiog fiziškai neįmanoma, bet kad šventėje reikia neapsiriboti vos vienu kitu kiemeliu katilų alėjoje – tai faktas. Kvieskite visus savo pažįstamus ir gimines iš kitų Lietuvos regionų, kad visi galėtume turėti smagų laiką 16-ajame tarptautiniame žuvienės virimo čempionate.

Pagarbiai čempionato vyr. šefas Marijus BUDRAITIS